Homolkovic pikantní směs koření na klobásy

Produkt Homolkovic pikantní směs koření na klobásy z kategorie koření pro klobásy a salámy od výrobce Ostatní najdete na Drevene-darky.cz za 79 Kč. Celý popis 79 Kč Ověřit dostupnost

Popis

KAISER_smes_koreni_klobasy_homolkovickaiser_delitko

Co si budem, nad domácí klobásky není. Víte, co v nich je, žádný uzení na pár minut nebo rovnou tekutej kouř, jak je běžný v marketech a hlavně: ta chuť!

Abyste nemuseli moc laborovat a povedlo se to nejlíp hned napoprvé, tak jsme to promysleli za vás. Níž najdete postup a ingredience na pořádný domácí klobásy, bát se toho nemusíte a budete za celebritu.

Aby šmakovaly ještě víc, udělali jsme 4 poctivý receptůry koření. Ta Homolkovic píše. Paprikou jsme nešetřili, přidali trochu chilli a doladili pepřem. Na řezu je klobáska krásně červená a chuťově je příjemně pikantní. Celý sáček doporučuju na 5 kg masa. Pokud to chcete mít víc pálivý, použijte na 4 kg masa. Pokud jste fanda chilli a máte už tak trochu plechovou pusu, můžete do díla přidat i pár lžic naší zauzené chilli omáčky. Klobásky už budou mít solidní grády!  

 

Složení: sladká paprika, černý pepř, kmín, dextróza, glukózový sirup, chilli, rozmarýn, koriandr, česnek

Trvanlivost: min. 1 rok

Vyrobeno v Česku 

  

RECEPT NA 5 KG HOMOLKOVIC PAPRIKOVÝCH KLOBÁSKŮ


BUDETE POTŘEBOVAT: 

1 celý balíček Homolkovic směsi koření

100 až 125g soli (kdo míň solí, držte se spodní hranice)

3 kg vepřovýho boku bez kůže (nějakej masovější, ať to není úplně bílý)

1 kg vepřový plece zbavená šlach a jiných hažlí, co v klobáse mít nechcete

1 kg hovězí maso přední nebo krk (zase očištěný)

cca 3 deci vody

vepřový střívka (velikost 34/36 nebo podobné)

 

POSTUP:

Maso nakrájejte tak, aby se vešlo do mlýnku. Hovězí maso a kousek bůčku pomelte na jemné desce (ideální jsou 3 mm nebo můžete i 2× na 4,5 mm), zbytek masa na hrubé desce 12 nebo líp na 16 mm, ať má klobása na řezu hezkou masovou struktůru! Do pomleté směsi přidejte sůl, vodu a koření, dobře promíchejte (trvá to). Takto připravenou směs je ideální nechat odpočnout do druhýho dne.

  No a můžem narážet do střívek, já používám velikost 34/36. Seženete je u dobrýho řezníka. Ty namočíte podle návodu a můžete plnit pomocí nabíjecí soupravy k mlýnku, je to lehký, jen se na to hodí 4 ruce. Klobásy osušte a můžete vkládat do předem vyhřáté udírny na cca70 °C. Udím přibližně 7 hodin, až jsou krásně zlatý.

Jíst je můžete hned teplý, ale lepší jsou po týdnu vyvěšení v chladnu.

Tak raušovní uzení!

Prodejce: Udírny
2651
Produktů
73
Kategorií
8
Značek