KAISER Kaiserův bylinkový lák - Johannova receptura
Popis
Johannova receptura je naší exotičtější variantou bylinkových láků, kde jsme použili koriandr, černý a zelený pepř a také pomerančovou kůru. Krásný aroma doplňuje bobkový list, fenykl, zázvor a také trocha anýzu.
Směs se výborně hodí pro mořský ryby, ale i ty sladkovodní. Osobně ho používám taky na drůbež a ještě do vychlazenýho láku přidám nakrájenej pomeranč. Skvělý je jak celý kuře, tak třeba kachní prsa.
Recept na uzený makrely v Johannově láku najdete v receptech přímo tady: JOHANNOVA UZENÁ MAKRELA
Jak se to s tím to?
Celý sáček rozpustíte v 5 až 6 litrech vody, fajnšmekři směs ještě krátce povaří pro maximální uvolnění epesního aroma a do vychladlýho láku (4 stupně Celsia jsou akorát) ryby uložíme přibližně na 8 až 12 hodin...to je tak zhruba přes noc. Větší kusy zvládnou noci i dvě.
S drůbežím masem tolik spěchat nemusíte a naložené může zůstat 2 až 5 dní podle velikosti.Při nakládání masa na delší dobu je potřeba koření nejdříve scedit, ať vám v láku nedělá neplechu. Před uzením ryby i maso ještě dobře opláchněte vlažnou vodou a taky dobře osušte.
Balení: 350 g (pro 6 l láku a cca 5 kg ryb nebo masa)
Expirace: min. 1 rok od zakoupení
Žádný z našich láků neobsahuje rychlosůl a ani "éčka"
Vyrobeno v Česku